Filmoteca d’Estiu 2023

Filmoteca d’Estiu 2023 1923 - 2022 Especial

Director: , , , , , , , ,
Pais: Varios
Idioma Original: Original Subtitulado
Año:
Sinopsis: Programació Filmoteca d'Estiu 2023 (València)

Horarios

FILMOTECA D’ESTIU 2023

Jardins del Palau de la Música, València
Projeccions: 22:30
Apertura Taquilla: 21:30
Preu: 3,50 € (abonament 10 sessions: 25 €)
Compra entrades online

Del 4 d’Agost al 2 de Setembre:

 • Viernes 4: VASIL (VOSE)
 • Sábado 5: VASIL (VOSE)
 • Domingo 6: ALICIA A LES CIUTATS (VOSV)
 • Lunes 7: ALICIA A LES CIUTATS (VOSV)
 • Martes 8: UNA DONA DE MARIS (Muda Rètos Valencià)
 • Miércoles 9:
 • Jueves 10: UNA DONA DE MARIS (Muda Rètos Valencià)
 • Viernes 11: TODO A LA VEZ EN TODAS PARTES (VOSE)
 • Sábado 12: TODO A LA VEZ EN TODAS PARTES (VOSE)
 • Domingo 13: TODO A LA VEZ EN TODAS PARTES (VOSE)
 • Lunes 14: EL ESTADO DE LAS COSAS (VOSE)
 • Martes 15: EL ESTADO DE LAS COSAS (VOSE)
 • Miércoles 16:
 • Jueves 17: LABORDETA, UN HOMBRE SIN MÁS
 • Viernes 18: LABORDETA, UN HOMBRE SIN MÁS
 • Sábado 19: AS BESTAS (VOSE)
 • Domingo 20: AS BESTAS (VOSE)
 • Lunes 21: AS BESTAS (VOSE)
 • Martes 22: EL LLADRE DE BICICLETES (VOSV)
 • Miércoles 23:
 • Jueves 24: EL LLADRE DE BICICLETES (VOSV)
 • Viernes 25: PARÍS, TEXAS (VOSE)
 • Sábado 26: PARÍS, TEXAS (VOSE)
 • Domingo 27: PARÍS, TEXAS (VOSE)
 • Lunes 28: BUENAVISTA SOCIAL CLUB (VOSE)
 • Martes 29: BUENAVISTA SOCIAL CLUB (VOSE)
 • Miércoles 30:
 • Jueves 31: EL TRIANGLE DE LA TRISTESA (VOSV)
 • Viernes 1: EL TRIANGLE DE LA TRISTESA (VOSV)
 • Sábado 2: EL TRIANGLE DE LA TRISTESA (VOSV)

VOSE: Versió Original Subtitulada en Castellà
VOSV: Versió Original Subtitulada en Valencià

VASIL

Espanya, Bulgària. 2022. Color. 93′. DCP. Int. Ivan Barnev, Karra Elejalde, Alexandra Jiménez, Sue Flack, Susi Sánchez, Lorena López.
Divendres 4 d’Agost
Dissabte 5 d’Agost
Direccció: Avelina Prat
Any: 2022
Durada: 93 min
Sinopsis: Vasil és un immigrant búlgar que dorm al carrer després de perdre el treball i un expert jugador de bridge i escacs. Alfredo, un arquitecte jubilat, sorrut i solitari, l’acull a la seua casa durant un temps per a sorpresa de la seua filla Luisa.
Vasil es un inmigrante búlgaro que duerme en la calle tras perder su trabajo y un experto jugador de bridge y ajedrez. Alfredo, un arquitecto jubilado, huraño y solitario, lo acoge en su casa durante un tiempo para sorpresa de su hija Luisa.


ALÍCIA A LES CIUTATS

ALICE IN DEN STÄDTEN. Alemanya. 1974. V.O.S.VCIÀ. B/N. 110′. DCP. Int. Rüdiger Vogler, Yella Rottländer, Lisa Kreuzer, Edda Köchl.
Diumenge 6 d’Agost
Dilluns 7 d’Agost
Direccció: Wim Wenders
Any: 1974
Durada: 110 min
Sinopsis: En un aeroport dels Estats Units, un periodista que torna a Alemanya coneix una dona i la seua filla de nou anys. Quan la dona desapareix, l’home i la xiqueta viatgen junts a través d’Europa a la recerca de la iaia d’ella.
En un aeropuerto de Estados Unidos, un periodista que regresa a Alemania conoce a una mujer y su hija de nueve años. Cuando la mujer desaparece, el hombre y la niña viajan juntos a través de Europa en busca de la abuela de ella.


UNA DONA DE PARÍS

EUA. 1923. MUDA RÈTOLS VAL. B/N. 81′. DCP. Int. Edna Purviance, Carl Miller, Adolphe Menjou, Lydia Knott, Betty Morrisey, Malvina Polo, Clarence Geldart.
Dimarts 8 d’Agost
Dijous 10 d’Agost
Direccció: Charles Chaplin
Any: 1923
Durada: 81 min
Sinopsis: Marie y Jean son dos jóvenes que, ante la oposición de sus padres a su amor, deciden huir juntos a París. Quedan en encontrarse en la estación; pero el padre de Jean sufre un ataque cardíaco y eso retiene al joven en el último momento. Marie se irá sola…


TODO A LA VEZ EN TODAS PARTES

EUA. 2022. V.O.S.CAST. Color. 139′. DCP. Int. Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis, Stephanie Hsu, James Hong, Tallie Medel
Divendres 11 d’Agost
Dissabte 12 d’Agost
Diumenge 13 d’Agost
Direccció: Dan Kwan, Daniel Scheinert
Any: 2022
Durada: 139 min
Sinopsis: Quan una ruptura interdimensional altera la realitat, una immigrant xinesa que viu als Estats Units es veu clavada en una aventura salvatge en la qual només ella pot salvar el món. Perduda en els mons infinits del multivers, aquesta heroïna inesperada ha de canalitzar els seus nous poders per a lluitar contra els estranys i desconcertants perills del multivers mentre el destí del món penja d’un fil.
Cuando una ruptura interdimensional altera la realidad, una inmigrante china que vive en Estados Unidos se ve envuelta en una aventura salvaje en la que solo ella puede salvar el mundo. Perdida en los mundos infinitos del multiverso, esta heroína inesperada debe canalizar sus nuevos poderes para luchar contra los extraños y desconcertantes peligros del multiverso mientras el destino del mundo pende de un hilo.


EL ESTADO DE LAS COSAS

Alemanya, Portugal, Bèlgica, EUA. 1982. V.O.S. CAST. B/N. 117′. DCP. Int. Patrick Bauchau, Viva Auder, Isabelle Weingarten, Samuel Fuller, Rebecca Pauly, Roger Corman, Paul Getty III..
Dilluns 14 d’Agost
Dimarts 15 d’Agost
Direccció: Wim Wenders
Any: 1982
Durada: 117 min
Sinopsis:
Un equip de cinema roda, a Portugal, un remake d’un vell film de ciència-ficció sobre un holocaust nuclear. Però prompte sorgeixen problemes: primer s’acaba el rotllo de pel·lícula i després desapareix el productor. El director, desesperat, comença a témer que mai aconseguirà acabar la pel·lícula.
Un equipo de cine rueda, en Portugal, un remake de un viejo film de ciencia-ficción sobre un holocausto nuclear. Pero pronto surgen problemas: primero se acaba el rollo de película y después desaparece el productor. El director, desesperado, empieza a temer que nunca conseguirá acabar la película.


LABORDETA, UN HOMBRE SIN MÁS

Espanya. 2022. Color. 94′. DCP.
Dijous 17 d’Agost
Divendres 18 d’Agost
Direccció: Paula Labordeta, Gaizka Urresti
Any: 2022
Durada: 94 min
Sinopsis: Professor d’institut, poeta, escriptor, assagista, comunicador, polític, cantautor, Labordeta va desbordar la persona per a convertir-se en una llegenda que va encarnar la veu dels desfavorits, de les minories, de l’Espanya buidada. Dotze anys després de la seua pèrdua, coneixem també José Antonio, el â¿¿iaio⿝, pare i espòs, a través de la seua dona, les seues filles i les seues netes. Els seus records i un diari personal mai abans llegit ens revela el seu costat més íntim, el d’un home sense més.
Profesor de instituto, poeta, escritor, ensayista, comunicador, político, cantautor, Labordeta desbordó a la persona para convertirse en una leyenda que encarnó la voz de los desfavorecidos, de las minorías, de la España vaciada. Doce años después de su pérdida, conocemos también a José Antonio, el â¿¿abuelo⿝, padre y esposo, a través de su mujer, sus hijas y sus nietas. Sus recuerdos y un diario personal nunca antes leído nos desvela su lado más íntimo, el de un hombre sin más.


AS BESTAS

Espanya, França. 2022. V.O.S.CAST. Color. 137′. DCP. Int. Marina Foïs, Denis Ménochet, Luis Zahera, Diego Anido, Marie Colomb.
Dissabte 19 d’Agost
Diumenge 20 d’Agost
Dilluns 21 d’Agost
Direccció: Rodrigo Sorogoyen
Any: 2022
Durada: 137 min
Sinopsis: Antoine i Olga són una parella francesa que es va instal·lar fa temps en un poblet de l’interior de Galícia. Allí porten una vida tranquil·la, encara que la seua convivència amb els vilatans no és tan idíl·lica com desitjarien. Un conflicte amb els seus veïns, els germans Anta, farà que la tensió cresca fins a aconseguir un punt de no retorn.
Antoine y Olga son una pareja francesa que se instaló hace tiempo en una aldea del interior de Galicia. Allí llevan una vida tranquila, aunque su convivencia con los lugareños no es tan idílica como desearían. Un conflicto con sus vecinos, los hermanos Anta, hará que la tensión crezca hasta alcanzar un punto de no retorno.


EL LLADRE DE BICICLETES

Itàlia. 1948. V.O.S.VCIÀ. B/N. 90′. DCP. Int. Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Lianella Carrell, Elena Altieri, Gino Saltamerenda..
Dimarts 22 d’Agost
Dijous 24 d’Agost
Direccció: Vittorio de Sica
Any: 1948
Durada: 90 min
Sinopsis: En la Roma de la postguerra, un obrer aturat aconsegueix un senzill treball apegant cartells a condició de tindre una bicicleta. Quan finalment pot comprar-seâ¿¿n una, li la furten en el seu primer dia de treball.
En la Roma de la posguerra, un obrero en paro consigue un sencillo trabajo pegando carteles a condición de que posea una bicicleta. Cuando por fin logra comprarse una, se la roban en su primer día de trabajo.


PARÍS, TEXTAS

Alemanya, França. 1984. V.O.S.CAST. Color. 144′. DCP. Int. Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell, Aurore Clément.
Divendres 25 d’Agost
Dissabte 26 d’Agost
Diumenge 27 d’Agost
Direccció: Wim Wenders
Any: 1984
Durada: 144 min
Sinopsis: Un home camina pel desert de Texas sense saber qui és. El seu germà el busca i intenta que recorde com era la seua vida quatre anys abans, quan va abandonar la seua dona i el seu fill.
Un hombre camina por el desierto de Texas sin saber quién es. Su hermano lo busca e intenta que recuerde cómo era su vida cuatro años antes, cuando abandonó a su mujer y a su hijo.


BUENAVISTA SOCIAL CLUB

Alemanya, EUA. 1999. V.O.S.CAST. Color. 105′. DCP. Int. Ry Cooder, Ibrahim Ferrer, Rubén Gonzalez, Eliades Ochoa, Company Segundo, Pío Leyva.
Dilluns 28 d’Agost
Dimarts 29 d’Agost
Direccció: Wim Wenders
Any: 1999
Durada: 100 min
Sinopsis: Wenders acompanya el compositor de la banda sonora de París, Texas, Ry Cooder, en un viatge a Cuba per a gravar un àlbum amb Ibrahim Ferrer i els músics que havien col·laborat en el disc Buena Vista Social Club (coneguts a Cuba com els superiaios). En aquest documental, va mostrar als músics en l’estudi i va rastrejar les seues vides a l’Havana. Després va rodar dos concerts de la banda a Amsterdam i, finalment, a Nova York, en un recital espectacular en el llegendari Carnegie Hall.
Wenders acompaña al compositor de la banda sonora de París, Texas, Ry Cooder, en un viaje a Cuba para grabar un álbum con Ibrahim Ferrer y los músicos que habían colaborado en el disco Buena Vista Social Club (conocidos en Cuba como los superabuelos). En este documental, mostró a los músicos en el estudio y rastreó sus vidas en La Habana. Después rodó dos conciertos de la banda en Amsterdam y, finalmente, en Nueva York, en un recital espectacular en el legendario Carnegie Hall


TRIANGLE DE LA TRSITESA

Suècia. 2022. V.O.S.VCIÀ. Color. 147′. DCP. Int. Harris Dickinson, Charlbi Dean, Zlatko Buric, Dolly De Leon, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Henrik Dorsin..
Dijous 31 d’Agost
Divendres 1 de Setembre
Dissabte 2 de Setembre
Direccció: Ruben Östlund
Any: 2022
Durada: 147 min
Sinopsis: Convidats en un creuer de luxe, una parella de models són els únics passatgers de classe mitjana entre milionaris. Una tempesta ve a invertir les jerarquies quan els deixa encallats en una illa deserta al costat d’un grup de rics i una mujer filipina del servei de neteja.
Invitados en un crucero de lujo, una pareja de modelos son los únicos pasajeros de clase media entre millonarios. Una tormenta viene a invertir las jerarquías cuando los deja varados en una isla desierta junto a un grupo de ricos y una mujer filipina del servicio de limpieza.

* CineSagunto.es no se hace responsable de los errores en los horarios o cambios en la programaciones.

Trailer

Otras películas...